Почивка на каравана

Тук ще се опитаме да обясним някои от основните аспекти при почивка на каравана за тези, които не са напълно наясно или имат много неизвестни.

Основно караваната се ползва за почивка на море, на планина - през лятото или в близост до ски пистите през зимата или на някой язовир за любителите на риболова и прохладата през летните месеци.

Караваните са много издържливи във времето и с малко поддръжка могат да изкарат много години без повреди и в отлично състояние. Ние предлагаме голям избор от всякакви размери и ниво на оборудване, така че да задоволим всякакви нужди.

Във връзка с цената на караваните и тук важи правилото, че по-скъпото е по-хубаво, но това не означава, че по-евтините каравани не са добри. Всичко, което се влага в караваните, е с високо качество и основно модернизациите и годината на производство правят цените високи. Форселтите или навесите, които са прикрепени към караваните, са обширни и добре защитени от всякакви насекоми и Вие спокойно можете да почивате там през целия ден.

Често срещана практика е закупуването на голяма каравана от две или повече семейства и ползването й в различни периоди от време по взаимно споразумение, което значително намалява първоначалното капиталовложение, а също и преполага по-ниски цени за наем на мястото, където я разполагате, когато например е за цяло лято.

Опасенията, че караваната е горещо и задушно място за лятна почивка са напълно неоснователни, защото, както казахме през целия ден сте извън нея, а вечер и през ноща на пясъка до морето става доста хладно и винаги има приятен морски бриз.

За хладните места като планинските язовири или през зимата в караваните имат отлично отопление и имайки предвид прекрасната изолация и малкия обем, вътре е предостатъчно топло и уютно.

Добра идея е поставянето на слънчев панел за зареждане на акумулаторите на караваната, особено ако се ползва на места без електричество.

Престоят при такава почивка е много релаксиращ и оставя незабравими спомени за Вас, вашите деца и приятели. Не по-малко важно е и нищожната себестойност на ден, а оттам и възможността за значително по-продължителна или неколкократна почивка на любимото Ви място. Често караваната служи и като базов лагер за няколко палатки на Ваши приятели наоколо.

Ако имате и най-малки съмнения относно приятната почивка на каравана, просто посетете Ваши познати в някой къмпинг или на друго място или се разходете на такова място и ще се убедите в приятната и весела обстановка.