Интернет в караваната или кемпера

Ползването на Интернет в каравана вече е необходимост и за това ще си позволим да Ви подсетим за няколко възможности,
позволяващи удобното му ползване. Много хора вече ползват мобилен интернет през телефона или с 3g USB модем  на лаптопа си. Това е удобно и полезно за места, на които няма свободен WIFI интернет наблизо и става и за периода когато сте с Вашата каравана  или кемпер  на плажа или друго любимо място без интернет покритие.

В случаите, когато сме повече хора около караваната и всички искаме да ползваме интернет, има удобен вариант с монтиране на 3G безжичен рутер, в който да поставите Вашия 3g USB модем и по този начин всички, които искат, могат да ползват интернет в околностите на караваната. Такива рутери могат да се закупят от специализиран магазин за компютри или да попитате Вашия GSM оператор за такова устройство. Цената на този тип рутери вече е около 50лв. и позволява да го добавите като полезна "екстра" към вашето къмпинг
оборудване.

Ако в района има свободен WIFI достъп, но сигналът е много слаб и връзката често прекъсв,а можете да ползвате и рутер, който има възможност за ретранслиране на сигнала. Някои нови модели рутери имат такава опция и лесно могат да се настроят в такъв режим и да направят връзката стабилна и с нужната сила около караваната.

За технически подробности относно покупката и пускането на тези устройства попитайте консултантите в магазина или в сервиза, където поддържате компютърната си техника, като там могат да настроят Вашия нов рутер и за Вас да остане само приятно изкарване на почивката в караваната или с кемпера.